Bruschetta med rein er enkel å lage, krever få ingredienser og smaker vilt godt. Sprø baguette stekt i smør, et tjukt lag med syrlig kremost, krydret reinsdyrskav og søte tyttebær. Dette er høstens lekreste snacks på primus! Foto: matprat.no

Utekos med reinskav på primus

Du trenger ikke gå langt for å oppleve at maten smaker ekstra godt ute. Med reinskav og primus i sekken er veien til hverdagsluksus kort. Og det er lite enkelt som å grille en pølse.

-Reinskav er en super råvare å tilberede på primus. Viltsmaken kommer helt til sin rett når den nytes ute i gylne høstfarger og skarp luft, sier Britt Marlene Kåsin, matrådgiver i MatPrat.

En av rettene Kåsin lager på sine korte hverdagsturer, er bruschetta med kremost, reinskav og tyttebær.

– Å invitere med noen på en vilt god bruschetta i skogen kan også være ekstra gøy. Det høres unektelig fancy ut, men så er det noe så enkelt som stekt brød med deilig topping, sier Kåsin.

Dette pakker du i sekken

– Pakkelisten er enkel. Ta med deg brød eller baguette, en pakke kremost, en kryddermiks og rørte tyttebær. Skjærer du opp bagetten i tynne skiver hjemme før du drar, så lager du denne deilige snacksen på primusen på null komma niks.

Kåsin anbefaler å pakke reinskavet frossent i tursekken. Da er det halvtint til du er fremme, som er den perfekte tilstanden for å steke skavet. Skavet stekes raskt på primusen, det holder med noen minutter i panna på høy varme.

I tillegg trenger du primus med stekepanne, en stekespade, og et fat å servere på. Ikke glem en liten boks med smør til steking og fyrstikker.

Et alternativ til kaffedate

Når du har fyrt opp primusen steker du først bagettskivene i smør til de blir spør og deilige. Så steker du reinskav, og drysser over litt krydder.

– Jeg liker varme krydre som kanel og kardemomme til dette. Deretter smører du kremost på brødet, legger på skav og topper med rørte tyttebær. Da har du garantert god stemning enten du nyter maten i skogholtet rett ved der du bor, ved et stille vann i marka eller på en sommerforlatt strand.

Kåsin slår et slag for å lage små avbrekk i en travel hverdag, der man både får frisk luft, litt bevegelse og noe ekstra godt i magen.

– Man kan trylle litt i hverdagen ved å spise noe godt sammen ute i naturen. Man trenger ikke dra langt, og det må heller ikke være en søndagstur. Dette kan gjøres etter forelesning, før kveldsjobben eller som et alternativ til kaffedaten, avslutter hun.

Våre siste saker her:

Veioppmerking vil gi kø på E18 fra fredag til lørdag
E18 får nye innsnevringer denne helgen når Statens vegvesen gjennomfører veioppmerking...
Julestemning på torget: Asker klar for årets julegrantenning
Lørdag 29.november blir Asker sentrum fylt med lys, musikk og glade barn når...
Klart for NM Kortbane 2025 i Asker
13. til 16. november går NM Kortbane av stabelen i Holmen Svømmehall, med Asker...
Forfatter Thorvald Steen til Holmen kirke: – Om sannhet, skam og forsoning
Torsdag 13. november kl. 19:30 inviterer Holmen kirke til en samtale med en...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *